Publicitate pe acest blog.

Pentru publicitate sunati-ne acum la
numarul de telefon 0722.78 26 25.
Adresa de IM: augustin2020

miercuri, 9 iulie 2008

Reflexoevaluarea si Reflexoterapia

Reflexoevaluarea si Reflexoterapia

Reflexoevaluarea constă în reperarea punctelor sensibile sau dureroase din zonele reflexogene. Prin reflexoevaluare se poate descoperi o suferinţă morfo-funcţională sau un dezechilibru al organului corespondent, palpând zona lui reflexogenă, zonă foarte bogată în terminaţii nervoase şi vasculare. Prin palpare apare o durere care este direct proporţională cu magnitudinea afecţiunii organului corespondent. Pentru evaluarea stării de sănătate se folosesc proiecţiile din tălpi şi din palme. Evaluarea în palme este greoaie şi mai puţin precisă, deoarece activitatea zilnică la care sunt supuse palmele duce la scăderea sensibilizării pe care o urmărim în cadrul unei evaluări a stării de sănătate.
Reflexoevaluarea cere atât un studiu amănunţit, experienţă şi diversitate în cazuistică, precum şi solide cunoştinţe de anatomie, fiziologie şi patologie privind organismul uman, cât şi folosirea altor mijloace de evaluare spre a stabili un aşa-numit „diagnostic diferenţial”.


a) b) Reflexoterapia este componenta reflexologiei care se ocupă cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile (dureroase). Masajul se practică cu vârful degetului mare de la mână (policele) sau cu articulaţiile interfalangiene, într-o ordine care ţine seama de ecoul biologic al fiecărui organ reprezentat.
Reflexoterapia este un masaj digital (sau folosind instrumente simple pentru mărirea şi grăbirea efectului) executat pe extremităţile corpului (picior, mână); cel executat pe cutia craniană, ureche poartă numele de presopunctură). Se realizează în scopul:
- - reechilibrării circulaţiei sanguine şi limfatice,

b) -relaxării,
-creşterea capacităţii imunitare a organismului.

- îmbunătăţirii activităţilor organelor interne şi a metabolismului,
-Zonele reflexogene sunt puncte sau zone (în talpă sau pe gambă) care sunt în stransă legatură cu organele interne ale corpului.

REFLEXOTERAPIA SAU MASAJUL TERAPEUTIC are rol PROFILACTIC,mentinand sanatatea celor care o intrebuinteaza periodic dar si CURATIV ducand la ameliorarea si vindecarea multor afectiuni,fara a fi nevoie de medicamente.Deasemeni,poate fi folosita si in scop DIAGNOSTIC.Reflexoterapia actioneaza ca si ACUPUNCTURA numai ca ,in loc de ace,se foloseste apasarea unor puncte reflexogene,apasare care stimuleaza zone specifice din organism.

Pentru efecte sigure,reflexoterapia trebuie aplicata intotdeauna la “radacian finite noastre”,adica la picioare.

Prin reflexoterapie , se poate verifica rapid,in 15-30min,starea de sanatate a pacientului.

Niciun comentariu:

Dictionar Poliglot

Alte stiri din Bacau