Publicitate pe acest blog.

Pentru publicitate sunati-ne acum la
numarul de telefon 0722.78 26 25.
Adresa de IM: augustin2020

joi, 31 iulie 2008

Interventia voluntarilor CRE in com.Saucesti. 29 iulie 2008



"Marti 29 iulie 2008 voluntarii Centrului Regional de Ecologie Bacău au intervenit pe raza comunei Săuceşti, acţiunea desfăşurându-se în perioada vârfului de viitură de pe râul Siret.
Acţiunea CRE a fost derulată sub coordonarea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, Centrul sprijinind cu voluntari şi echipamente intervenţia în zona de nord a comunei Săuceşti, pe raza localităţilor Siretu, Schineni şi Şerbeşti.
Accesul în zona afectată de viitură s-a efectuat prin satul Siretu.
De aici un grup de intervenţie format din ecologişti, jandarmi şi săteni au înaintat pe o distanţă de aproximativ 3 kilometri prin zona inundată, distribuind apă şi alimente şi evacuând o femeie recent operată, care era izolată în satul Schineni. Tot aici s-a asigurat accesul în zona morii, unde se aflau mai multe familii complet erau izolate.
In satul Şerbeşti, înconjurat de ape cu adâncimi de până la 4 metri, voluntarii CRE au sprijinit Inspectoratul de Jandarmi Judeţean în evacuarea, cu ajutorul ambarcaţiunii cu motor, a unor persoane care au apleat serviciul de urgenţă 112. Ulterior volunatrii CRE au asigurat transportul apei potabile destinată sinistraţilor din Şerbeşti.
Ecologiştii nu sunt la prima intervenţie de acest fel, aceştia implicându-se şi în ajutorarea sinistraţilor de pe Valea Muntelui, în cursul verii 2005. Centrul Regional de Ecologie Bacău urmăreşte realizarea şi dotarea corespunzătoare a unui grup de voluntari cu experienţă care să fie capabili să sprijine populaţia şi instituţiile statului în situaţii de nevoie. " a declarat, Gabriel Gritcu presedintele CRE Bacau.

miercuri, 30 iulie 2008

Hipermarketul Real Baca s-a deschis.

Sursa: contrasens.com

Crucea Rosie Bacau la locul si timpul potrivit.

Asa cum autoritatile isi amintesc de regularizarile apelor doar la inundatii, ziaristii isi amintesc de existenta voluntarilor de Cruce Rosie doar cand sunt calamitati si actioaneaza pentru salvarea oamenilor. Dar e bine mai tarziu decat niciodata.

In aceasta saptamana voluntarii de la Crucea Rosie Bacau au fost distribuiti in zonele afectate de inundatii. Un reporter a filmat cu telefonul, cum a intervenit un grup de voluntari voluntari pentru ai da primul ajutor unui barbat care a facut o criza de epilepsie. Problema este ca oamenii nu stiu sa degajeze zona pentru ca interventiile sa fie facute in timp util.


Pentru cei care doresc sa ajute Crucea Rosie Bacau, intrati la adresa de internet

http://www.crucea-rosie.ro/

Un film de la inundatiile de anul trecut.



marți, 29 iulie 2008

Poveste de cartier

Am observat ca televiziunile s-au implicat aproape agresiv in promovarea identitatii rromilor din Romania. Probabil au fost accesate fonduri europene special pentru acest scop. Zilele acestea am descoperit ca Media Pro si Centrul Naţional al Cinematografiei au scos un film muzical in genul celor de la Bollyood. Filmul a avut premiera in luna mai, si de atunci nu am mai auzit multe despre el. Aici am gasit si cateva date despre film plus secvente din el.
Vizionare placuta!



Am revenit!

Multi m-au intrebat de ce n-am mai postat nimic de cinci zile.
Pai am fost plecat la festivalul SIGHISOARA MEDIEVALA unde nu am avut acces la internet. Sincer sa fiu, chiar daca aveam acces la internet nu as fi deschis calculatorul nici batut. Atmosfera idilica de acolo si locurile care te aruncau aproape instantaneu in trecut, m-au facut sa uit de tot.
Motiv pentru care sa nu credeti ca imi cer scuze.
Dar de acum am revenit, asa ca veti avea informatii noi care sper sa va foloseasca.

P.S. Voi posta poze si filmulete de la festival zilele acestea.

joi, 24 iulie 2008

Suplinitor cu nota 10 la examenul de titularizare.

1.Luna aceasta s-a facut mare tam-tam pe marginea profesorilor care au fost prinsi in timpul examenelor ca se “inspirau”. Este foarte bine ca s-au sesizat televiziunile, au satirizat situatia si au ocupat ore intregi de audienta TV. 

2.Astept sa vad daca intereseaza pe cineva faptul ca un profesor si anume din judetul Bacau, Cristian Scripcaru, care a luat examenul de titularizare cu 10 ajunge sa fie doar suplinitor. 

3.Aud tot mai des ca ne pleaca tinerii valorosi din tara. Problema este ca cei mai multi pleaca sa lucreze in alte domenii decat cele in care s-au specializat in facultatile din tara. Astfel ajung foarte buni agricultori, mesteri zidari, servitoare casnice sau baby sitter.  

Oare cat timp trebuie sa treaca pentru ca “SA TRAIM BINE”.

http://www.romanialibera.ro/a130297/singurul-profesor-din-bacau-care-a-luat-10-la-titularizare-este-nevoit-sa-ramana-suplinitor.html

miercuri, 23 iulie 2008

Si-au dat viata pentru o pisica.

S-a intamplat in satul Puiesti, judetul Vaslui. Ieri o pisica a cazut intr-o fantana, dupa care a inceput sa miaune de zor. Dupa pisica au coborat in fantana doi tarani care s-au axfisiat. A coborat dupa ei si un pompier, dar si acesta a lesinat la scurt timp dupa coborare. Norocul lui a fost ca s-a lasat in fantana legat de o franghie si a putut fi scos de cei aflati la suprafata.

Un scurt fim despre acest eveniment vedeti aici.

Omar Hayssam a fost achitat astazi!!!

Lovitura de teatru, miercuri, la Curtea de Apel Bucuresti. Dupa trei ani de zile, instanta ii achita pe inculpatii din dosarul „Foresta Nehoiu“ pe motiv ca faptele de care sunt acuzati nu exista ori nu sunt prevazute de legea penala.

Omar Hayssam, alaturi de celelalte patru persoane cercetare în dosarul „Foresta Nehoiu“, au fost achitate, miercuri, de Curtea de Apel Bucuresti.

Sursa: gardianul.ro

Subiectul Virgil Ardeleanu revine.


Redactorul EVZ, Olimpia Filip scrie astazi ca un instructor auto a facut un autodenunt. Nu am reusit sa aflu daca denuntatorul a lasat ceva la politie sau s-a dus doar la ziare.

Petru Bordeianu, 47 de ani, a făcut dezvăluiri detaliate pentru „Evenimentul zilei“ în legătură cu faptul că, mai bine de 14 ani, i-a dat periodic şpagă comisarului-şef Virgil Ardeleanu. Îmi asum responsabilitatea pentru tot ce am făcut. Aşa cum am putut să-i dau şpagă, aşa pot şi să recunosc. Eu nu mă ascund, sunt un om cu principii! Nu se poate să zici rău la bine şi bine la rău. Bunicul ne spunea când eram copii: „Când o să fiţi mari, să nu vă spună careva domn şi să nu fie aşa!“. Am făcut lucruri contra voinţei mele“, ne-a spus Bordeianu.

Ciudata este reactia lui Virgil Ardeleanu: „Din câţi sunt, numai el s-a apucat să vorbească!“

De aici s-ar putea intelege ca din cati au dat spaga, doar el s-a apucat sa vorbeasca.

Eu aud tot mai des de persoane care au „cotizat” la instructori si tot nu au luat permisul. Asteptam si povestea voastra despre astfel de incidente sau poate altele mai socante.

marți, 22 iulie 2008

Elodia a fost gasita astazi in Bacau??!!!

Am prins o informatie de la cineva de la Informatia de Bacau iar acum este postat si pe contrasens.com.

Se pare ca astazi o echipa de criminalisti au gasit in Bacau, pe strada V. Alecsandri doi saci cu cadavrele a doua femei. Una dintre ele are semnalamentele Elodiei.

Mai “sap” si va tin la curent.

Update: 23 iulie ora 10.40>> In casa respectiva nu era Elodia. Erau doua tinere de 20 si 18 de ani din Brasov. Si asa cazul este deosebit de socant.

Un roman si-a “ingropat” copilul in banii furati din bancomate.

Un roman care “muncea” la clonat de carduri in Anglia s-a gandit sa trimita acasa fotografii la prieteni, prin care sa arate ca prospera. Omul si-a “ingropat copilul in aproximativ 4000 de lire si a facut cateva poze cu telefonul. Acestea au fost gasite zilele acestea cand politistii englezi l-au prins, l-au arestat si l-au inchis pentru urmatorii cinci ani. Infractorul sustine ca banii din fotografie sunt de la botezul copilului. Aceasta afirmatie nu i-a convins pe anchetatori, mai ales ca s-au gasit la el acasa mii de carduri furate.

Stirea a fost preluata de aici.

luni, 21 iulie 2008

Italieni stand la plaja langa cadavrele a doi copii rromi


Tragedia s-a petrecut pe o plaja din Torregaveta, la nord de Napoli. Martorii au povestit ca au vazut cativa copii, care venisera la cersit, intrand in mare. Patru dintre ei au fost surprinsi de valurile mari, dar numai doi au putut fi salvati.

.....

"Era ireal, sa vezi imaginea unei plaje tipice italiene, cu familii bucurandu-se de soare, si, la doar cativa metri, cadavrele a doi copii. Oamenilor nu le pasa deloc de ce s-a intamplat", a declarat un martor unui post italian de televiziune.

O stire socanta pe care am citit-o pe ziua.net

Un tanar gay din Bacau pe YOUTUBE

Cred ca va mai trece mult timp pana sa intelegem fenomenul.

Dupa aproape sapte ani de la acceptarea prin lege a homosexualilor, un tanar din Bacau si-a postat un film de prezentare. Productia se numeste “ROMANIAN GAY BOY - SELF PRESENTATION”, iar in prezentarea filmului sunt urmatoarele detalii: CEZAR FROM ROMANIA - MANAGER AT EDEN STUDIO - FILM AND SOUND - MOVIE - PRESENTATION FOR GAYROMEO.

Tanarul lucreaza in Palma de Mallorca iar in film vorbeste in limba engleza. Din cauza ca sunetul este foarte slab, n-am reusit sa fac si o traducere.

Sunt curios daca il recunoaste cineva. Asta pentru a fi siguri ca este din Bacau.

Iar ne prosteste - Andreea Marin topless la Nisa

Masinaria de PR a Andreei Marin a reintrat in functiune. Genul acesta de poze sunt pentru naivii care mai cred in intamplari, coincidente sau momente norocoase ale unor paparazzi. Trebuie doar sa va reamintesc scandalul produs de scenele fierbinti cu un avocat care au fost pozate prin fereastra dormitorului ei acum cativa ani. Asa cum ne-a obisnuit, Andreea stie sa faca senzatie inaintea inceperii sezonului de emisiuni lacrimogene. Din momentul in care va creste interesul telespectatorilor pentru imaginea ei, va creste si onorariul pe care il va incasa.

Am gasit aici doi sani ce sunt in proprietatea vedetei. Vizionare placuta!


duminică, 20 iulie 2008

Papusa Cleopatra s-a lansat in Romania.

In aceste zile Cleopatra Stratan revine in atentia publicului.
O fabrica din Spania a infiintat o linie de productie care scoate replici in miniatura a micutei vedete.
Papusile lansate ieri in Bucuresti, s-au epuizat in timp record.
Mai jos vedeti imagini via PROtv.

sâmbătă, 19 iulie 2008

Secretara angajata pentru masaj erotic.

Se pare ca ne indreptam usor dar sigur spre conceptul de TARA TUTUROR POSIBILITATILOR.

In Sibiu, o firma si-a angajat o secretara. Pana aici nimic anormal. Secretara a fost invitata sa semneze fisa postului si contractul de munca. Le-a semnat, dar fara sa citesca ce semneaza, ca doar ce clauze putea sa treaca angajatorul in fisa postului sau in contract. Abia la cateva zile, cand probabil se lauda la prietene ca si-a gasit un post bun, a observat pe hartiile proaspat semnate ca job-ul ei este unul cat se poate de imoral: "secretara erotica".

"Tânăra nu a citit cu atenţie nici fişa postului, şi nici contractul de muncă, aşa s-a ajuns în această situaţie. În fişa postului pe care ne-a pus-o la dispoziţie tânăra, trimiţând-o pe fax, pe lângă munca obişnuită de redactare a documentelor, întocmirea fişelor de pontaj, transmiterea faxurilor şi alte sarcini administrative, scrie că angajata trebuia să facă administratorului şi asociatului majoritar masaj de relaxare, body masaj şi masaj erotic. Fişa postului este semnată şi de angajator, şi de salariată, însă nu cred că tânăra a citit ce semnează", a declarat Francisc Szombatfalvi-Török, inspector şef ITM Sibiu, într-o conferinţă de presă. (sursa: mediafax.ro).


vineri, 18 iulie 2008

Ai o zi proasta? Vizioneaza acest film.

Cred ca mi-am innebunit prietenii cu povesti motivationale. Recunosc, sunt un "suporter" al literaturii motivationale. Se intampla foarte des in zilele noastre sa "cazi" si sa nu ai de ce sa te "prinzi". Ai nevoie in astfel de momente de ceva care sa te "traga" la suprafata si sa o iei de la capat cu energie si increderea recapatata.

Filmul de mai jos arata ca omul este cea mai fermecatoare realizare a UNIVERSULUI.

Vizionare placuta!
Astept comentarii.

Descoperire soc langa gara din Bacau.

Lucratorii de la Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau au fost chemati pe strada Gh. Donici (in spatele garii din Bacau) sa indeparteze de sub covorul asfaltic mai multe zeci de proiectile din primul razboi mondial. Ciudat este ca din declaratia unui locuitor din zona, in urma cu 50 de ani cand s-a construit soseaua, aceste proiectile au fost descoperite, dar au fost lasate acolo. Potrivit Ziarul de Bacau, lt. col. Corneliu Cotumbeanu, purtatorul de cuvint al ISU Bacau a declarat: “Toate proiectilele sint dezactivate, unele au fost gaurite si s-a scos explozibilul. Acestea provin din timpul Primului Razboi Mondial, insa nu stim inca modul in care au ajuns sub drum”.
Sursa imagini: contrasens.com

joi, 17 iulie 2008

Camere de supraveghere in Nicolae Balcescu.


Soferii care circula mai des prin oras au vazut probabil camerele cu radar ce sunt fixate in zona TIC-Tac. De ceva vreme a fost instalata o pereche de camere si in Nicolae Balcescu, exact la iesire spre Bucuresti. Potrivit Ziarul de Bacau, doar intr-o singura luna au fost inregistrati 30.334 de vitezomani. Ma trece o raceala pe sira spinarii, pentru ca si eu am trecut cu viteza pe acolo, doar ca era un zvon cum ca sunt doar de forma. Promit sa nu ma mai iau dupa zvonuri.

miercuri, 16 iulie 2008

Isteria violurilor la TV

Cu riscul de a va parea insensibil, intreb si eu ca tot omul: Ce au toate televiziunile de incep programele de stiri cu violuri. Nu mai spun ca cele mai „in voga” sunt violurile cu minore. Saptamanal avem cate o stire de acest gen. Ce vor spune agentiile de presa straine cand vor vedea stirile de la noi? Ce e si normal sa spuna: SUNTEM UN POPOR DE SALBATICI. Toate astea se intampla din cauza ca presedintele Basescu nu mai face audienta, nici Elodia nu mai e ce-a fost iar Prigoana se incapatineaza sa ramana casatorit cu Bahmu. Nici Columbenii nu mai anima lumea ca pe vremuri, asa ca au mai ramas violurile si bataile cu vedete.

O zi excelenta, fara violuri la TV.

Clubul ROTARY Bacau, “Bacaoanii” si cei “2000 de roni”

Cand un club format doar din persoane ce “duhnesc” a bani de la o posta nu-si permite sa angajeze cel putin in regim de colaborare un redactor, merita toata atentia noastra.


Sa incepem cu inceputul ca asa am invatat. Nu stiu ce mama naturii cautam pe net, cand m-am trezit pe site-ul clubului ROTARY din Bacau. M-am uitat din curiozitate sa vad cine sunt membrii acestui club dupa care mi-au cazut ochii pe pagina cu programele derulate in 2007 – 2008.
Frumos din partea lor ca sunt interesati de binele celor care au nevoie de ajutor. Dar daca faci un material de comunicare unde iti prezinti activitatea, se presupune ca delegi pe cineva care se pricepe la treaba asta. Cititi si va amuzati si dumneavoastra cu articol de aici care se intituleaza “Participarea la "Galele comunitatii bacaoane"!!!

marți, 15 iulie 2008

Un pusti din Bacau, traficant de droguri.


Pe pagina lui Contrasens (Razvan Bibire) de pe Dailymotion.com am gasit un film interesant despre un pusti care transporta vesel o cantitate de hasis.

In reluare - 1001 de nopti la Kanal D

Drama lui Sehrazat este abordata cu atata sensibilitate si realism incat poate fi povestea oricarei mame puse intr-o situatie limita, gata sa sacrifice orice pentru a-si salva copilul. Spulberand orice prejudecati sociale ale lumii musulmane serialul “1001 de nopti” a inregistrat un succes fara precedent atat in Turcia cat si in Romania. A tinut cu sufletul la gura milioane de telespectatori si a atins cote de piata de peste 50%, performanta egalata doar de meciurile echipei nationale de fotbal.Vezi programul de reluare aici.

Facilitati la angajarea proaspat absolventilor de invatamint


Din experienta stiu ca odata cu venirea verii, tot mai multi tineri absolventi de liceu cauta sa se angajeze. Potrivit cotidianului Ziarul de Bacau acestia au in plus un mare atu prin faptul ca salariile lor sunt ajustate de stat. Cunosc angajatori care dau anunturi in sensul acesta pentru ca fac economii substantiale. Ar fi interesant de aflat, daca proaspetii candidati la un loc de munca isi negociaza salariul folosindu-se de aceasta facilitate.

luni, 14 iulie 2008

Au inceput inscrierile la Universitatea din Bacau

Cele cinci facultati ale Universitatii Bacau scot la concurs pentru admiterea in anul 2008 - 2009 aproximativ 530 de locuri subventionate de la buget si aproape de patru ori mai multe (aproximativ 1950) de locuri cu taxa. “Trebuie sa ne acoperim si noi cheltuielile”, a sintetizat Valentin Nedeff, rectorul Universitatii Bacau, explicatia pentru decalajul, in cazul unei institutii de invatamint superior de stat, intre cele doua tipuri de locuri. Inscrierile au fost programate in perioada 14 - 30 iulie, candidatul fiind nevoit sa scoata din buzunar pentru aceasta etapa intre 100 si 150 de lei, in functie de facultate. Studentii admisi pe locurile cu taxa vor avea de platit pe an intre...(citeste in Ziarul de Bacau)

Sechelariu vinde FCM Bacau


Dumitru Sechelariu vrea sa vanda clubul de fotbal FCM Bacau, al carui presedinte a devenit in 1996, pentru suma de 3.750.000 de euro. “De multi ani sunt parinte spiritual al fotbalului bacauan si nu am vrut sa faultez performanta in viitor a clubului. Nu am crezut ca voi ajunge vreodata sa vand clubul, dar nu mai pot sa continui. Eu decid soarta bazei de la FCM Bacau. Cei interesati trebuie sa plateasca 3.750.000 de euro. Noii proprietari vor obtine venituri de 750.000 de euro pe an si 172 de jucatori legitimati de la 15 ani”, a spus Sechelariu.

Sursa: Libertatea

A inceput ID Fest 2008 editia a IX-a


Astazi Ziarul de Bacau ne anunta ca incepe festivalul de teatru in limba engleza ID Fest (Ingenious Drama Festival). Festivalul este organizat in fiecare an de adolescenti din Bacau, majoritatea cu varste intre 14 si 19 ani.

duminică, 13 iulie 2008

Linda Teodosiu, romanca devenita vedeta in Germania.

Cu totii ne-am bucurat cand Costel Busuioc a castigat concursul din Spania.


Unii au ras atunci cand fetele de la Indigo au ajuns la concursul American Idol.


Acum a venit randul unei alte romance sa fie in atentia presei internationale. Linda Teodosiu este o romanca ce face senzatie in aceste zile in Germania. Ea a cantat melodia ‘Hero’ a celebrei Mariah Carey (dreapta), iar la final, Linda a fost felicitata chiar de diva pentru interpretarea sa de exceptie. Linda a impresionat juriul inca de la preselectie, cand a cantat piesa ‘Move’ a trupei Dreamgirls.

Ti-ar placea sa dormi in jungla?

Socant!!! Am primit pe e-mail de la un pasionat de calatorii un set de fotografii care m-au socat. Daca te-ai gandit sa-ti faci concediul in jungla, ai grija pe unde dormi.
Va atentionez ca imaginile sunt de-a dreptul socante.
Deschide-le doar daca sti ca nu ai nicio problema in a vedea un om scos din burta unui sarpe.

Ce nu stiai ca poate sa-ti faca telefonul mobil?

1. Apelul de urgenta este 112 peste tot in lume.Acest numar poate fi apelat si daca ai tastele blocate. Incearca!

2. Ti-ai inchis cheile in masina si esti departe de casa, unde-ti tii cheile de rezerva? Daca este cineva acasa, cu telefon mobil, suna-l si roaga-l sa tina cheile aproape de telefonul lui. Tu apropie telefonul tau la 20 cm de usa masinii. Persoana de acasa apasa pe telecomanda cheii de rezerva si ti se vor deschide usile.

Functioneaza si cu usa portbagajului. Incearca!


3. Ti s-a descarcat mobilul? Orice mobil are o incarcare de rezerva in baterie, care se activeaza la combinatia *3370# si iti asigura o incarcatura de rezerva de 50%. Cand iti pui telefonul la incarcat, se incarca si rezerva, putand s-o folosesti si alta data.

4. Ce poti face, daca ti se fura mobilul? Comerciantii de telefoane tin secret aceasta informatie, ca hotul sa poata folosi telefonul furat si sa consume serviciile telefoniei, iar cel de la care s-a furat, sa-si cumpere telefon nou.
Trebuie sa afli seria telefonului tau. Pentru aceasta tasteaza *#06#, fara a apasa alte taste si pe ecran va aparea automat seria. Acest cod este unic in lume si este seria telefonului tau. Noteaza acest cod si pune-l in loc sigur. Daca ti se fura telefonul, anunta operatorul tau de telefonie si comunica-i acest cod. Acesta ii permite sa-ti blocheze telefonul (aparatul in sine) si hotul nu va putea folosi telefonul tau, nici daca schimba cartela SIM.

Este putin probabil sa-ti recuperezi vreodata telefonul, dar nici hotul nu-l va putea folosi sau valorifica. Cel mai important aspect de aici este ca, daca toata lumea ar cunoaste acest truc, nu ar mai avea hotii de ce sa fure telefoane.


sâmbătă, 12 iulie 2008

Invazie de viespi in Bacau

Mai tineti minte filmul acela american in care un oras era invadat de albine ucigase? Potrivit Observatorul de Bacau, orasul ar putea fi gazda unor astfel de scene reale din cauza unor viespi uriase. Daca va stiti alergici la intepaturi de insecte va trebui sa fiti mai atenti.

Doua bacauance la olimpiada de la Beijing.











Acum 30 de ani, cei din judetul Bacau erau foarte fericiti. Motivul il reprezenta o “copila” din Bacau, care venea acasa cu primul 10 din istorie. Am putea spuna ca pe langa aceasta performanta Nadia Comaneci a introdus Bacaul pe harta mondiala a turismului. Patriotismul din fiecare locuitor al Bacaului ar trebui sa sa fie stimulat anul acesta din nou. Asa cum scrie in Ziarul de Bacau de astazi, doua atlete din Bacau au fost alese sa participe la Jocurile Olimpice de la Beijing.

vineri, 11 iulie 2008

Cum calculezi noua taxa auto.






Ma intreba un prieten daca stiu cat trebuie sa plateasca la inmatriculare pentru un autoturism adus din strainatate. Era vorba de taxa de prima inmatriculare. Am gasit pentru el pe ProTv.ro un calculator care iti da informatiile astea in timp real.

Distractie placuta!

Caldura mare, Plictiseala mare

Am auzit ca uneori caldura iti ia mintile. Dar chiar sa ti le ia de tot si inca la o varsta frageda, mi se pare trist. Am dat pe youtube.com peste un film cu doua fete care jucau un joc, filmate fiind de o a treia persoana. Jocul nu stiu daca are nume, insa eu l-as numi "cine da mai tare".

Inca ceva si gata. Cat de cald trebuie sa fi fost in casa celor doi care au ales sa faca dragoste pe bloc in vazul lumii. Inchipuiti-va ca prin preajma erau si reporterii de la Libertatea. Ce intamplare!

Eu unul nu mai cred in coincidente, asa ca va las pe voi sa va faceti o parere aici.

Un profesor din Neamt sustine ca a gasit un craniu de extraterestru


DUBLURA. Un craniu identic a fost descoperit in?SUA, in urma cu 32 de ani
Descoperire. Nemteanul Dumitru Ionita a gasit ramasitele pe Valea Bistritei


Un cunoscut profesor nemtean sustine ca a descoperit un craniu de extraterestru si a identificat un mesaj care ar putea elucida mai multe aspecte privitoare la istoria veche a Romaniei. Craniul pietrificat peste care a dat Dumitru Ionita are o forma bizara. "Este identic cu acela gasit la Roxwell, in SUA, in 1976. Este sigur un craniu de extraterestru", spune profesorul.
La scurt timp dupa aceasta prima descoperire, el a mers in muntii Neamtului, pe Valea Bistritei, unde a intalnit un mesaj ciudat pe o bucata de stanca. "Dupa parerea mea este vorba despre imensa stela megalitica, inscriptionata cu un amestec de simboluri misterioase si de un si de litere care apartin unui alfabet vechi de peste o mie de ani, adica alfabetului glagolitic si, partial, celui slavon vechi. Dupa stiinta mea, astfel de descoperiri au mai fost facute la Basarabi, langa Constanta, si in insula greceasca Creta", a explicat Ionita, care este doctor in filozofie, istorie si drept international. Profesorul se lauda cu mai multe descoperiri importante, mai ales in ceea ce priveste originile poporului roman. El este un cunoscut colectionar de obiecte de arta, insa acest hobby i-a adus nenumarate probleme. In anii ?90, locuinta istoricului a fost perchezitionata de politisti, iar multe dintre artefacte, in special arme vechi, i-au fost confiscate.( Dorin Munteanu
)

sursa: cancan.ro

Cu ingeri si demoni - Ilie Boca


Articol de Corina Teaca

Facand o analiza a operei artistului, remarcabila prin coerenta, criticul Alexandra Titu scria in 1983: "Ceea ce impune in contact cu opera lui Boca este... diversitatea ei, tendinta de a parcurge, nu doar succesiv (intr-o evolutie traditionala, de la concret spre abstract, sau de la non-figurativ spre regasirea figurii ca vehicul al valorii), ci simultan sau intr-o sectiune de timp foarte restransa, experiente artistice care in alte cazuri ne-ar parea polare, dar care in cazul sau converg foarte firesc. Impune deci faptul ca aceasta diversitate nu este corolarul unei atitudini eclectice, al unei derute intelectuale sau al unui epicureism cultural, ci numai o nevoie imperioasa de a epuiza lumea...".

Inca din anii '80, in pictura lui Ilie Boca (nascut la 21 februarie 1937, in Botosani) se facea simtita o certa predispozitie pentru elementul folcloric, tratat de artist intr-o maniera libera, extrem de personala, ce ocolea cu inteligenta capcanele unui pitoresc facil. Prudenta manifestata de artist in manevrarea temei folclorice l-a condus la forme picturale de o mare sobrietate compozitionala si cromatica. (Aparent) eclectice din punct de vedere tematic, compozitiile sale poliptice din anii ?80 (amintind intru catva de incercarile similare ale lui Florin Mitroi) combina portretul, scena de gen inspirata de traditiile sarbatorilor de iarna ale Moldovei natale, precum si diverse episoade vag identificabile. Rezultatul este un tip de narativism dependent macar in parte de conventiile picturii naive. Viziunea ultimilor ani (v. expozitia deschisa anul trecut la galeria Veroniki Art din Bucuresti intitulata Memoria imaginii, precum si cea de la Muzeul de Arta din Galati) s-a modificat imperceptibil in ceea ce priveste raportul picturii cu istoria culturala (raport subsumat, conform Alexandrei Titu, unui soi de "maping impulse"), dar semnificativ daca avem in vedere cromatica, ce castiga acum o noua dimensiune. "Exista la el parca un efort de a uita, de a uita - paradoxal - ce este arta, sau macar a inventa arta de la inceput, cu ceva din ingenuitatea asa-zisilor naivi." (C.R. Constantinescu, 1987) Nu o data, arta lui Boca se apropie de vechea pictura murala a bisericilor noastre, mimand vetustul, fragilitatea, culoarea fanata, calitati prin care opera sa se intalneste in spirit cu cea a unor Horia Bernea, Ion Grigorescu etc. Aceeasi dorinta de a prezerva arhaicul, de a prezentifica trecutul face ca elementul heraldic sa fie la randul sau convertit in motiv picural. Alteori, imaginatia sa pune in miscare forme al caror sintetism trimite in directia universului matissian, un Matisse al epocii bronzului insa. Ciclul sarbatorilor de iarna, in care recunoastem calutul impodobit cu valtrap si panas, personajul mascat, dar si zoomorfia fantastica evoca lumea unei familiare spiritualitati.

sursa: astazi.ro

Contestarea procesului-verbal de constatare a contraventiei

Procesul-verbal de constatare a contraventiilor, pentru fapte prevazute de legislatia privind circulatia pe drumurile publice, poate fi atacat in termen de 15 zile printr-o plangere in instanta. Plangerea suspenda executarea amenzilor si sanctiunilor contraventionale complementare.

OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice stabileste ca impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor se poate depune plangere, in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatoria in a carei raza de competenta a fost constatata fapta.

Plangerea va suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data inregistrarii acesteia pana la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti.

In urma depunerii plangerii, contravenientul va trebui sa depuna la unitatea de politie din care face parte agentul constator o dovada a inregistrarii plangerii.

In situatia in care instanta da o hotarare definitiva si irevocabila prin care respinge plangerea impotriva procesului-verbal , contravenientul trebuie sa predea permisul de conducere in termen de 15 zile la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, daca a fost dispusa si masura de suspendare a dreptului de a conduce. Neprezentarea in mod nejustificat, va atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce.

Totodata OUG nr. 195/2002 stabileste ca procesul-verbal neatacat in termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia ori, dupa caz, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti prin care s-a respins plangerea constituie titlu executoriu, fara vreo alta formalitate.

Obligativitatea depunerii plangerii la politie, declarata neconstitutionala

Reglementarile anterioare ale OUG nr. 195/2007 prevedeau obligativitatea depunerii plangerii impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei la sediul politiei rutiere in a carui raza a fost constatata fapta. Termenul era acelasi, adica 15 zile de la comunicare.

Plangerea impreuna cu dosarul cauzei se trimiteau de catre politie, instantei de judecata pe raza careia a fost savarsita fapta.

Aceste prevederi au fost atacate la Curtea Constitutionala, care a admis exceptia de neconstitutionalitate. In motivarea exceptiei de neconstitutionalitate se sustinea, in esenta, ca "obligativitatea depunerii la sediul unitatii de politie a unei plangeri adresate unei instante de judecata face ca accesul la justitie sa fie mediat de aceasta unitate de politie si, prin urmare, sa fie ingradit. Chiar daca plangerea urmeaza a fi, in cele din urma, inaintata unei instante de judecata, aceasta inaintare se poate face la o instanta gresita, ori cu intarziere si, la limita, este creata posibilitatea ca dosarul sa nu fie trimis deloc, iar simpla existenta a acestei posibilitati constituie, evident, o ingradire a accesului la justitie. Contravenientul nu poate depune direct plangere la instanta pe care o considera competenta, intrucat executarea amenzii si a sanctiunilor contraventionale complementare nu se suspenda decat de la data inregistrarii plangerii la unitatea de politie. Prin urmare, nu va avea beneficiul suspendarii decat daca, si numai din momentul in care, a depus plangere la unitatea de politie".

Curtea Constitutionala a constatat, prin decizia nr. 347/2007, ca prevederile criticate din OUG nr. 195/2002 erau neconstitutionale. Decizia nr. 347/2007 a Curtii Constitutionale a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 307 din 09.05.2007.

Gabriela Cristea urmarita de trecutul ei in Playboy


Emisiunea de pe Canal D, "Nora pentru mama" a facut audiente record pentru un post nou lansat si datorita prezentatoarei Gabriela Cristea. In ultimul timp in jurul numelui ei sunt legate diferite scandaluri. Unul care probabil va cantarii foarte mult pentru viitorul ei in televiziune este si aparitia in anul 2000 a unor poze nu tocmai cuminti in revista pentru barbati Playboy.

Nicio autoritate nu verifică profesionalismul instructorilor auto



Nepăsare cu consecinţe grave! În România nu există nicio autoritate care să verifice dacă instructorii auto sau şcolile de şoferi îşi fac sau nu treaba. Legea care organizează şcolile de şoferi este valabilă din 1991, însă de atunci pe străzile din România au murit peste 50.000 de oameni. Adevărul despre această lacună legislativă care durează de 17 ani a ieşit la iveală, miercuri, în emisiunea "Realitatea te priveşte"

Dorin Goian pleaca in Anglia.


Steaua urmează să încaseze 3,7 milioane de euro pentru transferul definitiv al fundaşului, căzut şi el în dizgraţia lui Gigi Becali după declaraţiile date în presă la adresa celui care-l plăteşte.

Dorin Goian se poate considera fericit pentru că n-a avut soarta lui Florin Lovin şi nu a gustat plăcerea de a juca la echipa a doua a Stelei.

După episodul transferului nereuşit cu Dinamo Kiev, a venit rândul englezilor de la Sunderland, să se aşeze la masa tratativelor cu Gigi Becali şi vărul acestuia, Giovanni.

Chiar dacă a insistat asupra sumei de 4 milioane de euro, Gigi Becali l-a vândut pe Dorin Goian cu 3,7 milioane de euro, suma maximă pe care englezii au adus-o în discuţie la momentul negocierilor.

În cazul în care l-ar fi lăsat să plece pe o sumă mai mică, Gigi Becali îşi călca pe principii şi era foarte probabil, după cum îl ştim, să fi renunţat în ultimul moment.

Pe de-o parte. Pe de lată parte, acesta e momentul optim de a-şi vinde jucătorii, cotele lor fiind bune după prezenţa, atât cât a fost ea, la Euro 2008 a tricolorilor.

Transferul, ca şi rezolvat la echipa britanică a fost salutat de Marius Lăcăutş: “Era momentul pentru Goian să evolueze într-un campionat puternic. Mă bucur pentru el că s-a materializat transferul!” a spus Marius Lăcătuş.

Cum se calculeaza factura de gaz.

Noul sistem de facturare e echitabil pentru toti consumatorii de gaze naturale care vor plati energia consumata si nu volumul de gaze. Incepand cu 1 iulie, E.ON Gaz Romania trece la facturarea gazelor naturale consumate in unitati de energie, sistem implementat deja in majoritatea tarilor UE.

Schimbarea consta in trecerea de la facturarea in functie de volumul gazelor naturale consumate (lei/1.000 metri cubi), la facturarea in functie de continutul de energie, facturarea fiind facuta in lei/ megawatti-ora (MWh).

Continutul de energie al gazelor naturale e determinat de puterea calorifica a acestora, adica cantitatea de caldura degajata prin arderea unui metru cub de gaze naturale si e exprimata in kWh/mc. Cantitatea de caldura degajata prin arderea unui metru cub de gaze naturale poate varia in functie de compozitia chimica a gazelor naturale, aceasta din urma fiind determinata la randul ei de sursa de provenienta a gazelor.

Calculul energiei consumate se realizeaza prin inmultirea volumului de gaze naturale consumate intr-o anumita perioada de timp cu puterea calorifica superioara a acestora si cu un pret unitar exprimat in lei/MWh. Volumul gazelor naturale consumate va fi determinat ca si pana in prezent pe baza citirii contoarelor de gaz existente care vor ramane in functiune.

Potrivit Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energetic, pentru calculul pretului final al gazelor naturale livrate consumatorilor in baza unui contract reglementat, ANRE va considera ca pret recomandat la producator pentru piata reglementata, exprimat in lei/MWh, cea mai mica valoare ce rezulta din trecerea pretului de 495 lei/1.000 mc la producator, exprimat in lei/MWh, dintre cele calculate pentru producatorii ce livreaza gaze naturale pentru piata reglementata. Preturile se stabilesc distinct pentru gazele naturale din productia interna si pentru cele din import, aflate in stoc la 30 iunie 2008, pentru fiecare operator de depozite de inmagazinare.

Reprezentantii Distrigaz Sud sustin ca noua formula de calculare a facturii de gaze nu va majora mai mult pretul gazelor, peste nivelul aprobat de Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie - 12,6 la suta.

Un articol Click

Aur mondial pentru Bianca Perie


Marakech, Beijing, Ostrava si mai nou Bydgoszcz. Nu e un circuit turistic, sunt localitatile unde atleta bacauana Bianca Perie a cucerit medalia de aur in proba de aruncare a ciocanului. Performanta, una de cartea recordurilor, a fost obtinuta miercuri seara, la Bydgoszcz (Polonia) la Campionatul Mondial de juniori. Calificata in finala cu al treilea rezultat, sportiva legitimata la SCM Bacau a aratat ca este cea mai buna si ca rezultatul obtinut in calificari este doar un mod de menajare a efortului. Bianca a cistigat cu 67,95 m, urmata fiind de Katerina Safrankova (Cehia) cu 63,15 m si Jenny Ozorai (Ungaria) - 60,80 m, diferenta dintre rezultate vorbind clar despre valoarea urmasei Mihaelei Melinte. “Sunt fericita pentru acest rezultat. Ma bucur ca nu m-a depasit nimeni nici de aceasta data. Imi doresc sa concurez bine la JO, iar Londra 2012 îmi propun sa ma bat pentru medalia de aur”, a declarat sportiva bacauana antrenata de Lucica Cocos, înca de la virsta de 11 ani.
(Cristi SAVA)
ziaruldebacau.ro

Idei de afaceri



Idei de afaceri

Cultivarea Catina Alba

Cresterea Caprelor

Cultivarea Capsunilor

Cultivarea Cepei

Cultivarea Chimenului

Cresterea Chinchilla

Cultivarea Ciupercilor Agaricus

Cresterea Fazanilor

Cultivarea Sofranului

Cresterea Strutilor

Cresterea Sturionilor

Cresterea Viperelor

AFACERI CE POT FI DEMARATE CU UN CAPITAL DE MAX. 5000 USD

Servicii releveuri
Contabil
Serviciu cautare adoptii
Reprezentant vanzari publicitate
Servicii de arbitraj
Consultant corporatist pentru arta/broker
Servicii de management asociatii
Inregistrari audio pentru targuri si seminarii
Intretinere auto
Leasing pentru muzica de fundal in filme
Service Intretinere barci
Legator de carti
Ambalator de carti
Servicii de contabilitate
Consultant matrimonial
Vanzari timp antena/ Broker de publicitate
Broker de afaceri
Informatii pentru cumparatori
Curatatorie covoare/tapiterie
Cosar
Consultant culori
Actor comercial
Fotograf comercial
Intermediar teleconferinte
Servicii de management in constructii
Cercetator departament consumatori
Instructor bucatar
Consilier/Psiholog
Serviciul pentru posesorii de carti de credit
Broker pentru carti de credit
Consultant Credite
Instructor dans
Serviciu obtinere informatii
Day Care Service Ingrijire zilnica a locuintei
Marketing direct/Vanzari
Consultant pt. Persoane cu handicap
Dresor caini
Consultant dezvoltare economica
Serviciul urgente
Consultant pentru unitatea echipei firmei
Consultant de mediu/Contractor
Consultant pentru locatie fabrica
Management fan club
Fruits or Vegetables Farmer Fermier legume-fructe
Consultant alimentatie/Broker
Consultant asistenta financiara
Organizatori targuri cu vechituri
Livrare alimente
Consultant fabricatie alimente
Scriitor/editor/ilustrator freelance
Firma strangeri fonduri
Consultanta contracte guvernamentale
Autor texte granturi/propuneri
Consultant imagine
Designer interioare
Specialist marketing prin Internet
Intervievator
Consultant/Broker inventii
Broker investitii/Club
Reparatii bijuterii/ceasuri/orologii
Consultant relatii forta de munca
Agent acordare licente
Lichidator
Lobby-ist
Reprezentant fabricant
Terapeut masaj
Consultant management medicina
Organizator intalniri
Consultant meteo
Salon Salon coafura mobil
Broker financiar
Transportator mobila
Producator seriale politiste
Serviciul livrari ziare
Cautare serviciu on-line
Consultant servicii on-line
Parenting Specialist Specialist parental
Servicii administrare stat plata
Personality Analysis/Testing Service Servicii analiza/testare a ersonalitatii
Consultant siguranta personalului
Management campanie electorala
Agent sondaj opinie
Broker tipografie
Creator produse
Serviciul management proprietati
Servicii obtinere de recomandari
Consultant relocare
Servicii CV
Organizator reuniuni
Vanzare noutati si produse promotionale
Servicii secretariat
Servicii conversie software
Autor discursuri
Servicii teste preparatoare standardizate
Servicii stenografie
Integrator sisteme
Taxidermist
Specialist managementul timpului
Agent marci inregistrate
Servicii translator
Agent turism
Tapiter
Owner/ Proprietar masina inghetata
Water Pumping Service Serviciu pompare apa
Window Washing Service Servicii spalare ferestre
Creator Autor pagina web

AFACERI CE POT FI DEMARATE CU UN CAPITAL DE 5.000-10.000 USD


Servicii acustice
Agentie publicitate
Marketing agricultura
Broker/Dealer animale
Servicii arheologie
Servicii restaurare opere de arta
Reprezentant artistic/foto
Specialist auditare
Promovare schimb auto
Stickere pentru ferestre auto
Vanzari cu amanuntul automobile
Servicii marketing si pregatire auto
Inchirieri biciclete
Redactor planuri afaceri
Consilier cariera
Instalare covoare
Director distributie artisti
Ziar publicitate
Salon Cafenea/Ceainarie
Obiecte de colectie
Agentie obiecte de colectie
Consultant computere
Servicii intretinere computere
Vanzari software pentru computere
Trainer computer
Servicii constructie
Broker asigurari corporatie
Trainer corporatie
Consultant reduceri costuri
Consultant baze de date
Servicii matrimoniale
Mobilier exterior
Obiecte de firma/cu amanuntul
Servicii proiectare
Contractor electricitate/Electrician
Consultant beneficii pentru angajati
Firma cautare directori
Acoperitoare textile
Planificator financiar
Pescarie
Finisator mobila
Consultant gradinarit
Cosuri cu cadouri
Indepartare graffiti
Designer grafic
Servicii transport camion
Distribuitor produse din plante medicinale
Consultant lucru de la domiciliu
Servicii resurse umane
Agentie asigurari
Control inventar
Control costuri legale/Servicii management litigatii
Lacatuserie
Servicii personal domestic
Servicii liste de expeditii
Consultant management
Manichiurista
Servicii indentificare piete
Consultant marketing
Mediator
Fabricant produse medicale
Servicii curatare jaluzele
Servicii DJ mobil
Scoala fotomodele
Servicii retea
Cercetator produse noi
Inchiriere echipamente birou
Documentarist on-line pe Internet
Turism de aventura
Consultant ambalaj
Servicii pager
Reproducere asistata animale de casa
Ingrijire animale
Servicii fotocopiere
Consltant marketing politic
Fotograf/Artist portrete
Detectiv particular
Relatii publice
Consultant discursuri publice
Evaluator imobiliar
Reincarcare: Cartuse imprimanta
Inchirieri
Resedinte pentru varstnici
Servicii restaurare
Stampile de cauciuc
Trainer vanzari
Consultant sisteme de securitate
Servicii oratori seminarii
Consultant Consultant transport maritim/vamuire
Inchirieri auto pe termen scurt
Consultant Consultant intreprinderi mici
Serviciu deszapezire
Creare software/Imprimare pe CD-ROM
Inginer/Programator Software
Agentie talente
Autor texte tehnice (Documentatie si text pe ecran)
Consultant telecomunicatii
Servicii telemarketing
Distribuitor programe televiziune
Broker textile
Servicii luminare pentru teatre
Consultant control trafic
Vanzari computere second hand
Vanzari echipament industriale second hand
Reparatii aspiratoare
Servicii transfer video
Servicii procesare text

AFACERI CE POT FI DEMARATE CU UN CAPITAL DE 10.000-20.000 USD

Instalator antene
Dealer antichitati
Birou Arhitectura
Galerie de arta
Refacere componente auto
Sala banchet
Terapeut prin feedback biologic
Instructor manevrare barci
Serviciu intretinere cladiri
Vanzari si servicii formulare afaceri
Desfacere pe piata pe baza de catalog
Catering
Produse pentru copii
Serviciu design asistat de computer
Compozitor pe computer
Designer efecte speciale computerizate
Promotor concerte
Servicii reparatii daune
Publicist pe computer
Servicii imagini digitale
Creare produse educative
Inchiriere personal
Publicist catalog divertisment
Florarie
Centre de sanatate pentru corporatii
Inspector case
Servicii trailer cargo
Import/Export
Consultant afaceri internationale
Avocat
Vanzari prin comanda postala de computere si componente
Servicii transmitere mesaje telefonice (Servicii raspuns)
Inspectie/reparatie masini stand mobil
Birou licente auto-moto
Servicii multimedia
Servicii doica
Servicii medicina muncii
Servicii livrare rapida
Servicii ambulanta
Servicii eradicare daunatori
Intretinere piscine
Inchiriere studio inregistrare
Reparatii televizoare
Broker bilete
Servicii videotext
Servicii maesagerie vocala
Crama

AFACERI CE POT FI DEMARATE CU UN CAPITAL DE PESTE 40.000 USD


Servicii charter aerian
inchirieri sali jocuri/petreceri
Lucrari de asamblare
Producator/Distribuitor carti audio
Echipament testare automobile
Cazare si mic dejun
Berarie
Plimbare cu vaporasul
Spalatorie auto
Centru sportiv pentru copii
Automate spalat rufe
Servicii separare culori si montaj film
Broker utilitati
Broderii personalizate
Contractor demolari
Distribuitor
Servicii testare medicamente
Servicii curatatorie chimica
Sisteme de transmisie prin fibra optica
Inchirere echipament fitness
Servicii inramari
Producator TV freelance
Casa funerara
Servicii sondare geologica
Club de sanatate
Servicii sanatate la domiciliu
Spatii de joaca de interior
Fabricant sisteme control chei
Servicii detectie scurgeri
Servicii telefonice pe distanta mare
Reparatie/Reconstructie masinarii
Servicii inchiriere casute postale
Manufacturer of Licensed Products Fabricant produse licentiate
Fabricant etichete tiparite autocolante
Fabricant/Distribuitor obiecte
Publicist/Distribuitor harti
Servicii mesagerie
Teren minigolf
Inchiriere instrumente muzicale
Servicii telefonie gratuita
Lectii pilotaj/zbor
PSala de jocuri mecanice/electronice
Constructie/Vanzare case prefabricate
Sofer profesionist
Investitor imobiliar
Servicii reparatii
Magazin revanzare

Distribuitor de Echipamente si utilaje restaurant

Echipamente/Sisteme satelit
Servicii transport maritim
Distribuitor/Producator hartii speciale
Vanzari/Servicii echipamente sportive

Servicii depozitare
Operare salon solar
Servicii taximetrie
Agentie angajare temporara
Operator remorcare ambarcatiuni
Servicii trofee/Gravare
Broker camioane
Inchirieri masini second hand
Companie productie video
Video la cerere
Centru pentru pierderea greutatii
Vanzare en gros

Judetul va fi impartit in 15 colegii electorale

Introducerea votului uninominal pentru alegerile parlamentare din acest an schimba regulile jocului. Judetul Bacau va fi impartit in colegii electorale in functie de numarul parlamentarilor alocati. “Aceasta impartire va fi stabilita printr-o hotarire de guvern, dar acolo unde partidele parlamentare cad de acord asupra unei variante, propunerea va fi inaintata Comisiei de Cod Electoral, care are obligatia sa o accepte. Propunerea partidelor va deveni astfel hotarire de guvern. Fiecare varianta va fi una realista, care va tine cont de specificul zonelor si numarul de alegatori”, a declarat Claudiu Serban, prefectul judetului Bacau.
Indiferent de varianta in care va fi intocmita harta colegiilor electorale, unitatile administrative adjudecate trebuie sa fie invecinate si sa aiba infrastructura de acces. “Colegiile electorale nu se pot diviza. Se ia unitatea in totalitatea ei”, spune subprefectul Gheorghe Hura. La o norma de reprezentare de un deputat la 70.000 de locuitori rezulta ca Bacaul va avea 10 deputati, care vor fi alesi in tot atitea colegii uninominale. La senatori, norma de reprezentare este unul la 160.000 de locuitori, de unde rezulta ca judetul Bacau va avea cinci reprezentanti in Camera Superioara a Parlamentului si cinci colegii uninominale. “Nu s-a facut inca impartirea pe zone. Partidele politice lucreaza la aceasta forma si sper ca vor respecta toate criteriile impuse”, a adaugat Hura. Primul termen avansat pentru inaintarea propunerilor de constituire a colegiilor electorale este 25 iulie.
sursa: ziaruldebacau.ro

joi, 10 iulie 2008

Monica Gabor - Iri ii face favoruri cumnatei

Sora mai mica a Monicai Columbeanu s-a integrat perfect in familia miliardarului Irinel. Ramona Gabor nu a avut nevoie de prea mult timp sa se faca agreata de acesta. Desi nu a parasit de foarte mult timp Bacaul, mezina s-a conformat rapid regulilor lumii in care, mai nou, traieste. Moni si Iri Columbeanu s-au ocupat personal de educarea Ramonei. Si rezultatele se vad.
Paparazzii CANCAN au surprins o scena care demonstreaza cu varf si indesat ca domnisoara Gabor are potential de sotie de miliardar, un statut la care, probabil, tanjeste. Pana una alta, insa, va trebui sa fie fericita cu acela de cumnata de bogatas, mai ales ca nici asa nu-i lipseste nimic.
Asa cum obisnuiesc de ceva timp incoace, zilele trecute, Moni si Ramona au iesit sa ia masa in oras, fara Iri. Cele doua surori au fost conduse la restaurant de soferul familiei Columbeanu, care le-a asteptat cuminte, facandu-si de lucru, cat timp acestea au mancat. Angajatul lui Irinel s-a mobilizat urgent in momentul in care si-a vazut sefa iesind din restaurant. In doi timpi si trei miscari a fost langa masina si a deschis portiera pentru Moni. Pe partea cealalta a masinii, Ramona astepta sa fie servita dupa modelul surorii sale. Desi a fost nevoita sa zaboveasca ceva langa portiera inchisa, mezina familiei Gabor nu a schitat niciun gest pana cand soferul nu a ocolit masina pentru a-i deschide portiera. Se pare ca acesta avea instructiuni clare de la miliardarul care a devenit din ce in ce mai atent cu cumnata lui. Si, pana la urma, atata timp cat face parte din familia lui si locuieste in casa lui, este firesc ca Ramona sa beneficieze de acelasi tratament ca sora sa.





Sursa: cancan.ro

Un băcăuan i-a căzut victimă lui Oprescu

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi-a început campania de destituiri din cadrul administraţiei Municipiului Bucureşti. Prima victimă este nimeni altul decât băcăuanul Claudiu Bălan, directorul Administraţiei Străzilor din Capitală. Democrat-liberalul Claudiu Bălan fusese până în martie 2007 directorul executiv al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bacău, funcţie la care a renunţat la solicitarea fostului primar al Capitalei, Videanu, cu care este bun prieten.



sursa: cuplutapebistrita.blogspot.com

Emo kids, generatia emo, fata emo, poze emo, foto emo, freze emo, forum emo, atitudine emo


Generatia emo a ajuns la putere, deoarece emo kids, poze emo, freze emo, forum emo sau imagini emo sunt unele dintre cele mai cautate cuvinte pe Google. Bineinteles ca mai toti bloggerii scriu unul sau mai multe posturi in care arunca unul sau mai multe cuvinte cheie emo. Si uite-asa vine traficul. Bineinteles ca emo-kids nu-nteleg in majoritatea cazurilor despre ce-i vorba si transforma postul respectiv intr-un adevarat forum emo. Daca in acel post sunt aruncate si cateva imagini emo, si mai bine... Emo-kids intra-n numar mare si dau din greseala click-uri pe reclamele Adsense. Si uite-asa vin castigurile...
Bineinteles ca emo-kids vor deveni mult mai emo dupa ce vor citi posturile adresate lor pe bloguri. Adica sensibilitatea lor se va accentua, vor deveni din ce in ce mai neintelesi si sexul lor va putea fi din ce in ce mai greu definit de catre cei care-i vad pe strada dar si de catre ei...
Mai jos vedeti o parodie pe marginea acestei teme:


Dictionar Poliglot

Alte stiri din Bacau